Що робити кременчужанам, якщо вони почули сигнал оповіщення

05 березня 2022, 10:30

Що робити кременчужанам, якщо вони почули сигнал оповіщення

Під час загрози нападу ворога увімкніть і постійно тримайте увімкненими смартфони, телевізори та радіоприймачі. Через ці канали та мобільні програми будуть передаватися розпорядження та сигнали оповіщення цивільного захисту та рекомендації щодо дій у даній ситуації.

Завчасно зберіть особисті речі та підготуйте дітей (нижню білизну, одяг, паспорт, свідоцтва про народження, інші важливі документи, гроші, запас продовольства та води на дві доби, засоби індивідуального захисту, аптечку, ліхтарик) та тримайте їх у доступному місці, біля виходу \з квартири (приватного будинку).

Якщо ви чуєте сигнал тривоги, негайно ховайтесь від обстрілу в укритті.

Залишаючи квартиру (місце роботи) необхідно вимкнути освітлювальні та нагрівальні прилади, закрити водопровідні та газові крани, вікна та двері.

Якщо відбувається обстріл, слід перечекати – не виходити на відкритий простір. Якщо ви опинилися на відкритому просторі, лягайте в якусь западину (яму), закривши голову руками, а потім пересувайтеся перебіжками.

Запам’ятайте: цивільним людям не можна одягати камуфльований одяг чи одяг кольору хакі, брати рюкзак такого кольору, адже людину в камуфляжі автоматично сприйматимуть як комбатанта – це може загрожувати його життю. Краще носити темний одяг без будь-яких символів, який не привертає до себе увагу. У холодну пору слід одягатися зручно і тепло.

Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Кременчуцької міської ради Кременчуцького району Полтавської області.

«Кременчук - Моє місто»
Поділитися:
Приєднуйтеся до нас:

Схожі новини

Всі новини

Коментарі