Профілактика поломок пральних машин

23 червня 2023, 20:43

Профілактика поломок пральних машин

Не дарма кажуть, що запобігти поломці краще і дешевше, ніж допустити її появу. У цій статті ми надаємо вам рекомендації майстрів компанії «Ірпінь Сервіс» щодо запобігання поширеним поломкам пральних машин та про те, як загалом продовжити життя пральної машини. У матеріалі будуть розкриті деякі секрети, про які вам не розповість жоден виробник пральних машин автомат і як максимально відстрочити ремонт пральної машини. Тож почнемо.

Не перевантажуйте пральну машину

При виборі пральної машини завжди варто враховувати обсяг білизни, яку ви плануєте прати. Якщо у вас велика сім’я і ви перете один раз на тиждень, при цьому загальна вага білизни, що накопичилася, становить понад 5-6 кг, в такому випадку рекомендується купувати пральну машину на завантаження в 7-8 кілограм.

Безумовно, в барабан пральної машини, розрахованої на 3-4 кг прання, можна завантажити всі 5-6 кг, але перевантаження в такому випадку призведе до швидкого зношування амортизаторів і підшипників, а прання в такому разі не буде якісним, оскільки об’єм води в такій пральній машині розрахований саме на 3-4 кг завантаження.

Профілактика поломок пральних машин

У випадку, якщо простір у ванній кімнаті обмежений і не поміститься велика пральна машина з фронтальним завантаженням, рекомендуємо звернути увагу на пральні машини з вертикальним завантаженням. Вони мають ширину 40 см, глибину 60 см і висоту 90-95 см, а завдяки тому, що кришка люка у них відкривається вгору, це не викличе незручностей із завантаженням пральної білизни навіть в обмеженому просторі ванної кімнати.

Важливим моментом є і те, що серед пральних машин з вертикальним завантаженням є моделі, розраховані на прання в 7 і більше кг, при цьому їх габарити незмінні, а збільшення об’єму барабана для завантаження білизни зумовлено раціональнішим компонуванням всіх механізмів всередині корпусу машинки. Наявність двох опор під ролики, на яких розміщується бак, дозволяє значною мірою продовжити термін служби підшипників. Загалом, вертикальні пральні машини автомат дозволяють прати більшу кількість білизни, від заявленої в техпаспорті виробником.

Чистіть пральну машину

Гумова манжета люка необхідна для того, щоб об’єднати корпус пральної машини та рухомий бак усередині так, щоб у процесі прання не виникало протікання, і ви могли зручно завантажувати та вивантажувати білизну. Складки компенсують коливання бака під час прання, при цьому манжета люка не дозволяє воді витікати з бака, забезпечуючи надійну герметичність.

У складках манжети накопичуються частинки тканини та бруду, а наявність вологи, яка там залишається, викликає появу плісняви та неприємних запахів. Для запобігання цьому рекомендуємо після прання протирати манжету люка ганчіркою, змоченою хлорним розчином. Цю процедуру слід виконувати у гумових рукавичках, щоб не пошкодити шкіру рук агресивним засобом.

Також після прання варто тримати дверцята люка прочиненими. Це не допоможе позбавити води внизу самого бака, але дозволить меншою мірою розвиватися хвороботворним мікробам. Варто також звертати увагу на порошкоприймач і стежити, щоб у ньому не залишалося залишків прального порошку та ополіскувача, які з часом можуть затвердіти та викликати появу плісняви та неприємного запаху. Для цього після прання варто вийняти порошкоприймач і промити його від залишків мийних засобів під проточною водою, а перед вставкою протерти ганчіркою, змоченою хлорним розчином, пластикову нішу, куди він поміщається.

Профілактика поломок пральних машин

Ця інформація не допоможе уникнути виклику майстра для ремонту пральної машини, але, дотримуючись даних рекомендацій, ви зможете відстрочити момент, коли буде потрібний ремонт пральних машин в Ірпіні. Це доведено майстрами з ремонту пральних машин компанії «Ірпінь Сервіс», що багаторазово було підтверджено на практиці.

Хитрощі виробників

Небагато хто з нас замислювався про те, які хитрощі використовують виробники, щоб привернути увагу потенційних покупців. Наприклад, відомий бренд пральних машин пропонує гарантію на двигуни з прямим приводом тривалістю 10 і більше років. Проте варто зазначити, що гарантія поширюється лише на цей вузол, а не на всю пральну машину.

Інверторні двигуни прямого приводу дійсно є надійними та не потребують заміни щіток, але протягом 10 років експлуатації вам, найімовірніше, доведеться замінити підшипники, помпу та зіткнутися з проблемою протікання в області порошкоприймача.

Перед покупкою пральної машини ретельно вивчайте, що саме пропонує виробник, а ми, своєю чергою, з радістю допоможемо вам і проведемо ремонт пральної машин Індезіт – однієї з найпоширеніших марок пральних машин автомат на нашому ринку.

Вимикайте пральну машину з розетки

Якщо у вашій квартирі немає стабілізатора напруги на вході, рекомендуємо вимикати пральну машину з розетки. Оскільки плата керування ПМА завжди знаходиться під напругою, можуть виникнути проблеми, якщо відбуваються стрибки напруги. Це може призвести до пошкодження мережевого фільтра, запобіжників або процесора пральної машини, що вимагатиме дорогого ремонту або заміни плати управління.

Якщо у вас модель з дисплеєм або функцією керування через Wi-Fi, рекомендуємо встановити стабілізатор на вхід до квартири, що збереже електроприлади. Як альтернативу, можна встановити окремий стабілізатор лише для пральної машини, але важливо врахувати потужність споживання ПМА і підібрати стабілізатор із запасом.

Проводьте профілактику пральної машини

Усередині бака пральної машини завжди знаходиться вода, яка накопичується в нижній частині бака. Це спричиняє утворення накипу на стінках бака разом із залишками прального порошку та частинками тканини. Накип може призвести до появи цвілі та неприємного запаху.

Запобігти цьому можна за допомогою періодичного прання на короткій програмі без білизни або використання спеціальних засобів для чищення, які ефективно очищають бак від накипу, продовжуючи тим самим термін служби сальника і підшипників, та запобігають протіканню води з бака пральної машини.

Не рекомендується зловживати цими засобами, оскільки їх використання може призвести до корозії металу та пошкодження хрестовини та ТЕНу.

Вчасно звертайтеся до майстра з ремонту пральних машин

Профілактика поломок пральних машин

Зазначені нижче ознаки можуть свідчити про поломку або її наближення: не гріється вода, витікання, вібрація, погане прання або віджимання білизни. Не всі поломки призводять до повної непридатності пральної машини, але їх ігнорування може збільшити вартість ремонту або навіть унеможливити його здійснення.

Якщо ви помітили такі ознаки, важливо негайно звернутися до майстра з ремонту пральних машин. Він зможе оцінити складність поломки, провести діагностику та, при потребі, виконати ремонт пральної машини прямо у вас вдома. Своєчасне звернення до фахівця допоможе значно заощадити витрати на ремонт та визначити, коли потрібно замінити пральну машину.

Якщо вам потрібен ремонт пральної машини LG, майстри компанії «Ірпінь Сервіс» мають великий досвід обслуговування та ремонту пральних машин даного бренду. Вони знайомі з усіма особливостями та можливими проблемами цих пристроїв. Наявність ремонтної бази та запасних частин дозволяє надавати швидкі та якісні послуги з ремонту безпосередньо у вас вдома. Просто зателефонуйте на вказані номери та отримайте безкоштовну та професійну консультацію.

«Кременчук - Моє місто»
Поділитися:
Приєднуйтеся до нас:

Схожі новини

Всі новини

Коментарі