Огляд шин: Toyo Observe S944

31 січня 2024, 18:00

Огляд шин: Toyo Observe S944

Toyo — японський виробник, у колекції якого представлений великий вибір шипованих та нешипованих, літніх, зимових та всесезонних шин. Для легкових автомобілів компанія розробила серію Observe, що виготовляється за допомогою технології комп’ютерного моделювання. До неї увійшла модель Toyo Observe S944, що має невеликий гальмівний шлях і витримує навантаження під час руху на сніговому покритті. Купити її можна в магазині «Шини та Диски». У каталозі представлені брендові покришки, доступні до замовлення за вигідною ціною з адресною доставкою до Києва, Харкова або іншого міста.

Відмінності автопокришок Toyo Observe S944

Автопокришки Toyo Observe S944 з’явилися на світовому ринку в 2019 р. Виробник представив їх як зимові фрикційні шини, які рекомендується встановлювати на легкові автомобілі середнього класу, що використовуються в регіонах з м’якою зимою.

До запуску у продаж новинку порівняли з попередньою моделлю — Toyo Snowprox S943. У ході порівняльних тестів було встановлено, що модернізована версія перевершує попередницю не лише за тягово-зчіпними чи ходовими характеристиками. Виробнику вдалося знизити опір коченню. Це допомогло оптимізувати витрати пального та зменшити викид вуглекислого газу в атмосферу.

Плюси та мінуси Toyo Observe S944

За тягово-динамічними та експлуатаційними характеристиками японські автошини Toyo Observe S944 не поступаються європейським, американським чи азіатським аналогам. При цьому вони відповідають стандартам Європейського Союзу та мають стабільний попит у автовласників з України. До причин їхньої популярності можна віднести:

  • надійне зчеплення з будь-яким дорожнім покриттям, у тому числі зі снігом;
  • низький коефіцієнт опору коченню;
  • оптимальну жорсткість та твердість;
  • здатність довго утримувати тиск;
  • великий термін експлуатації.

Відповідно до відгуків, найкращі їздові характеристики шини цього японського бренду показують на міських дорогах та шосе. При переході на ґрунт або бездоріжжя їхня продуктивність незначно знижується.

Огляд шин: Toyo Observe S944

Протекторний малюнок Toyo Observe S944

При розробці протекторного малюнка інженери Toyo використовують технологію Nano Balance та програми комп’ютерного моделювання. Вони надали протектору покришок Тойо Обсерв С944 односпрямовану V-подібну форму, яка вплинула на їх техніко-експлуатаційні властивості. Основу малюнка складають блоки із тривимірними ламелями, розташованими під різними кутами один до одного. Вони:

  • зробили протектор жорсткішим;
  • поліпшили тягові властивості та курсову стійкість;
  • підвищили ефективність гальмування на зимових дорогах;
  • зменшили коефіцієнт опору коченню;
  • підвищили стійкість до пошкоджень.

За рахунок того, що протектор має спрямований малюнок, прискорилося очищення коліс від води та снігових мас. Виробник розташував на його плечах » вбудовані ребра, які покращують зчеплення із засніженим покриттям і не дають автомобілю ковзати замерзлою дорогою.

Переваги гуми

Японські автопокришки Toyo Observe S944 мають великий термін служби, відрізняються стійкістю до зношування та пошкоджень. Підвищити їх експлуатаційні властивості вдалося завдяки використанню гумової суміші останнього покоління. Гума виготовляється на основі полімерів та діоксиду кремнію, що допомагає підтримувати еластичність камер під впливом екстремально низьких температур. Вона також:

  • підвищує ефективність зчеплення та гальмування;
  • покращує зчіпні властивості під час руху мокрим і сухим покриттям;
  • зберігає керованість автомобілем під час руху мокрим снігом на високій швидкості;
  • допомагає підтримувати тиск у камерах.

При дотриманні рекомендацій виробника японські автошини можуть прослужити кілька сезонів поспіль. Після закінчення терміну експлуатації знайти заміну можна в магазині «Шини та Диски» та оформити замовлення з кур’єрською доставкою у Київ, Харків чи інше місто України. Тут пропонують шинну продукцію, ціна якої залежить від ширини коліс, індексу навантаження, індексу швидкості та інших параметрів.

«Кременчук - Моє місто»
Поділитися:
Приєднуйтеся до нас:

Схожі новини

Всі новини

Коментарі