Як вибрати ручку для вхідних дверей

03 августа 2019, 23:58

дверні ручкиЯким вимогам мають відповідати ручки для вхідних дверей

При виборі ручки для вхідних дверей необхідно керуватися декількома дуже важливими моментами.

По-перше, вибір залежить від того, де саме знаходяться вхідні двері. Якщо це вхідні двері в квартиру, то скоріше за все, вона буде сусідствувати з під'їздом. Якщо ж двері знаходиться в будинку, господарському приміщенні, то контактувати вона буде з відкритим повітрям. По-друге, від того, поєднана ручка з замком або вона встановлюється окремо, теж залежать вимоги, що пред'являються до неї.

Загальна ж вимога до ручки для вхідних дверей, вибрати яку можна на сайті https://hafeleshop.com.ua/shop/category/stoliarna-furnitura/dverni-ruchki, незалежно від того, де вона знаходиться, в тому, що вона повинна бути значно міцніше і масивніше дверних ручок для міжкімнатних дверей. Адже вхідні двері витримують великі навантаження і маса їх значно більше, ніж у міжкімнатних дверей.

Види ручок для вхідних дверей

Ручки для вхідних дверей можна умовно розділити на три категорії:

  1. Стаціонарні.
  2. Кноби.
  3. Натискні ручки.

Стаціонарні ручки не передбачають у своїй конструкції замку і засувки. Прикручуються вони безпосередньо на двері за допомогою гвинтів або шурупів. Вона не натискається, і не повертається.

Стаціонарні ручки можуть бути найрізноманітнішої форми і з різних матеріалів. В такому випадку ручку можна вважати частиною інтер'єру і невеликим арт-об'єктом. Що ж стосується функціонального використання стаціонарних ручок, то найчастіше встановлюються практичні ручки П-подібної форми, за що ще їх називають скобами. На вхідних дверях зустрічаються вони не часто, адже її функціональність дуже обмезжена.

Ручки-кноби або, як їх ще називають кнопкові, відкривають двері при обертанні ручки, що має форму кулі. У цей момент, встановлена в них засувка ховається, і двері відкриваються. Такі ручки також теоретично можуть бути встановлені на вхідні двері. Але не варто забувати про те, що вхідні двері досить важкі, і конструкція такої ручки зазвичай не відповідає необхідним вимогам, тому зазвичай їх монтують на міжкімнатні двері.

Найвдаліша ручка для вхідних дверей – це металева натискна ручка, робота якої заснована на принципі важеля. Натискна ручка в своєму конструктивному виконанні обов'язково передбачає засувку. При натисканні на ручку засувка ховається – двері відчиняються, і навпаки. Натискні ручки, як правило, оснащені якісним замком. Можна також підібрати ручку зі спеціальними захисними накладками, які будуть перешкоджати зламу замків і несанкціонованому проникненню в приміщення.

Різноманітність модельного ряду ручок для вхідних дверей дивує. Ви можете підібрати її різних кольорів, матову або глянсову, різних форм, в залежності від ваших побажань або вимог до інтер'єру.

Поделиться:
Присоединяйтесь к нам:

Похожие статьи

Все статьи

Популярные статьи

Все статьи

Комментарии

Чтобы добавить комментарий, войдите или зарегистрируйтесь.